واتساپ

آموزش تنبک

آموزش تنبک

تنبک از قدیمی ترین سازهای کوبه ای ایران است که در اصطلاح عامیانه به آن ضرب نیز می گویند.

تنبک، تنها ساز کوبه ای در جهان است که از هر ده انگشت دو دست برای نواختن آن استفاده می شود. بدنه تنبک معمولاً از جنس چوب گردو یا زبان گنجشک ساخته می شود. تنبک دارای دهانه بزرگ، نفیر(گلویی) و دهانه کوچک است که روی دهانه ی بزرگ پوستی از جنس پوست شتر انداخته می شود.

آموزش تنبک پیش از یادگیری دیگر سازها و به خصوص در دوران کودکی به درک ریتم و انواع آن کمکی شایان می کند.

در دوره های آموزش تنبک، مدرس به نسبت سن، علاقه و استعداد هنرجو از روش های گوناگون آموزش تنبک جهت پیشرفت هنرجو استفاده می کند. هدف از برگزاری دوره ی آموزش تنبک این است که شاگرد توانایی تک نوازی در قالب ریتم های مختلف  و متنوع را داشته باشد و همچنین قادر به همراهی با ارکستر یا سازهای ملودیک مانند تار، کمانچه و سنتور را بدست آورد که برای رسیدن به این هدف باید  تحت تعلیم مدرس آشنا به آموزش تنبک و با استفاده از روش های مناسب آموزش تنبک قرار بگیرد.

منابع آموزش تنبک:

از مهمترین منابع آموزش تنبک که غالب نوازندگان حاضر تحت این روش آموزش تنبک تعلیم دیده اند می توان به کتاب آموزش تنبک تألیف استاد حسین تهرانی که اولین متد آموزش تنبک است، کتاب آموزش تنبک تالیف استاد محمد اسماعیلی و همچنین کتاب آموزش تنبک نوشته ی استاد بهمن رجبی نام برد. همچنین در زمینه آموزش تنبک به کودکان، در سال های اخیر کتاب «لطف تنبک» توسط خانم لیلا حکیم الهی منتشر شده که از جمله مناسبترین منابع آموزش تنبک و ریتم همراه با اشعار ریتمیک به کودکان به شمار می آید.

در سال های اخیر و با توجه به علاقه بیشتر عموم به یاد گیری و همچنین نیاز به منابع و روش های آموزش تنبک، کتاب های دیگری نیز در زمینه ی آموزش تنبک تألیف و نگاشته شده است.

نوازندگان تنبک:

یکی از مهمترین نوازندگان تنبک در قرن اخیر استاد حسین تهرانی است. وی که از شاگردان استاد ابوالحسن صبا بود، با علاقه فراوان تکنیک ها و ریتم های قدیمی تنبک را فرا گرفت و با جدیت و پشتکار، سطح نوازندگی تنبک را بالا برد. از مهمترین خدمات وی همان طور که در بالا اشاره شد، می توان تألیف کتاب آموزش تنبک و همچنین به نت نوشتن ریتم های تنبک که تا قبل از وی سابقه نداشت اشاره کرد. تأثیرات وی چه در نوازنگی تنبک و چه آموزش تنبک به حدی بود که می توان تمام نوازندگان نسل بعد از استاد حسین تهرانی را شاگردان مستقیم و غیرمستقیم ایشان دانست.

از دیگر نوازندگان تنبک که در زمینه نوازندگی و همچنین آموزش تنبک تلاش فراوان کرده اند، می توان به نام اساتید، محمد اسماعیلی، بهمن رجبی، امیرناصر افتتاح، جهانگیر ملک، ناصر فرهنگفر، جمشید محبی، محمد قوی حلم، سیامک بنایی، مرتضی اعیان و... اشاره نمود.

 

 

مدرسین آموزش تنبک در آموزشگاه موسیقی شمیم باران

 

دوره های آموزشی

طراحی سایت توسط دودکو طراحی سایت دود